Anja de Crom bouwt niet zomaar websites.

 

Meer weten? Klik hier.

May the Forms be with You: je eigen interface voor extensies bouwen

Van 27.11.2017 20:00 tot 27.11.2017 22:30

Soms is een extensie technisch perfect, maar zou je willen dat de interface wat mooier, handiger, duidelijker of gemakkelijker was. Dan kun je een override maken: een aangepaste layout voor de weergave van de extensie. Het kan ook anders: met RSForm!Pro.

Formulieren zijn de krachtpatsers van je website. Je kunt er van alles mee. Mailen natuurlijk, maar ook informatie uit je database tevoorschijn trekken en gegevens naar je database sturen. Die functionaliteit kun je inzetten om een workflow te bouwen die helemaal is afgestemd op de gebruiker, en waarin jij zelf kunt bepalen welke informatie op welk moment ingevuld wordt.

Heb je ervaring met het maken van (basic) formulieren in RSForm!Pro, en enig inzicht in de database van je website(s)? Dan kun jij ook je eigen interface voor extensies bouwen!

In deze presentatie laat Anja je zien hoe je dat aanpakt en welke stappen je moet nemen. De presentatie was al eerder onderdeel van de JoomlaDagen, de jaarlijks terugkerende Nederlandse Joomla-conferentie.

 

 

Joomla! 3 Certified Administrator

© 2018 Anja de Crom, 030 - 6700 405