Anja de Crom zegt dankjewel.

 

Meer weten? Klik hier.

Dit zijn ze: de mensen die mij al die mooie dingen laten bouwen. De mensen die mij steeds weer nieuwe technische uitdagingen geven. De mensen die zelf nieuwe toepassingen bedenken voor hun eigen website, of manieren om processen te automatiseren zodat ze zelf meer tijd hebben voor hun core business.

Tegen al die lieve klanten zou ik willen zeggen: dankjewel! Jullie zorgen er niet alleen voor dat ik mijn huur kan betalen, maar vooral dat ik slimmer word, steeds ingewikkeldere vraagstukken kan oplossen én alles wat ik leer weer kan delen met andere klanten, collega-bouwers of Joomla-gebruikersgroepen. En daar heeft iedereen iets aan.

Trafieq Dashboard

Virtueel kantoor in Joomla 3.x. Samen met Studio de Oorzaak.

Project

Virtueel kantoor in Joomla 3.x waarin de aangesloten zelfstandige trainers werken. Een aantal functionaliteiten:

  • Inloggen met Google-account
  • In de cursusagenda aangeven dat ze een cursus willen geven
  • Film starten
  • Powerpoint-presentatie oproepen
  • Evaluatieformulieren invullen
  • Facturen versturen
  • Google-omgeving benaderen

Wat ze te zien krijgen is afhankelijk van de gebruikersgroep waarbij ze ingedeeld zijn.

Planners regelen daarnaast ook nog de complete planning van cursussen (cursussen inplannen en ingeschreven trainers toe- of afwijzen) en draaien Excel-overzichten uit via Dashboard.

Doorlopend

Backups & updates

Wat er zo leuk is aan dit project:

De klant wees op twee flipovervellen aan de muur, waarop Post-its met allerlei pijlen ertussen een soort van stroomschema vormden. "Dus de planner plant een cursus, en dan kan de trainer zeggen dat-ie die cursus wil doen, en dan moet de planner kunnen zien hoeveel cursussen die trainer eigenlijk zou geven, en of hij achter- of voorloopt, en dan kan de trainer die cursus krijgen, of niet, en dan moet-ie afgewezen worden. En o ja, er moet ook nog tijdens het geven van de cursus een PowerPoint presentatie kunnen draaien, en een film gestart kunnen worden. En als het even kan moeten de trainers ook allerlei formulieren kunnen invullen en facturen naar ons kunnen sturen. Alles in een beveiligde omgeving natuurlijk. Bestaat zoiets? Nee zeker hè?"

Ik schudde mijn hoofd. "Voor zover ik weet niet, tenminste, niet in Joomla."

Een korte stilte, en vervolgens: "Maar jij kunt dat toch wel bouwen?"

Ja. Dat kon ik. Samen met Frits Jongbloets van Studio de Oorzaak, die aardig thuis is in php. Ik maakte de 'simpele' functionaliteiten in mijn eentje, samen bouwden we de cursusplanner. Daarbij maakten we gebruik van een evenementenextensie, een formulierenextensie en een extensie waarmee je overzichten in Excel kunt downloaden. Die extensies knoopten we allemaal aan elkaar (hoera voor Frits) tot één overzichtelijke, gebruiksvriendelijke toepassing waar je eigenlijk niet eens een handleiding voor nodig hebt - al hebben we die natuurlijk óók gemaakt.

Klik op een van de afbeeldingen om screenshots te bekijken:

 

Joomla! 3 Certified Administrator

© 2017 Anja de Crom, 06 - 11 05 71 71